Let op bij gladheid en sneeuw – kies voor hoefschoenen

Het gebruik van hoefijzers is de normaalste zaak van de wereld en dateert vermoedelijk uit de middeleeuwen. Toen het hoefijzer zijn intrede deed, werd deze in eerste instantie bevestigd onder de hoef zonder gebruik te maken van nagels. Hoefschoenen bestaan echter langer dan hoefijzers en werden vooral gebruikt bij muilezels die een molen draaiende moesten houden.

Sinds een aantal jaren zien we het gebruik van hoefschoenen langzamerhand terugkomen. Hoefschoenen hebben namelijk tal van voordelen. Zo geven ze grip op allerlei ondergronden en is er in de winter geen uitglijden meer bij. Men treft geen verzwakking aan van de hoefwand die normaal wel optreedt bij het beslaan en het paard bezeert zichzelf en anderen veel minder snel met hoefschoenen. Daarnaast bieden hoefschoenen schokdemping omdat ze niet van ijzer, maar van rubber gemaakt zijn.

Als je paard last heeft van rugpijn, hoefbevangenheid, artrose, hoefkatrol of brokkelhoeven, kunnen hoefschoenen een oplossing en verlichting bieden voor je paard. Het is natuurlijk wel van belang dat de schoen een goede pasvorm heeft en het schoentype past bij het soort terrein en de activiteiten die je onderneemt met je paard.

Laatste nieuws