Krijg het gewicht van je hond of kat weer op peil

Dikke hond Dikke kat Hond afvallen Kat afvallen

Overgewicht is bij huisdieren een groot probleem. Tussen de 40% tot 45% van alle honden en katten kampt met overgewicht. De gevaren van extreem overgewicht, obesitas, zijn gezondheidsproblemen zoals artrose, diabetes (suikerziekte). Ook de levensverwachting van je dier is ongeveer twee jaar korter.

Hoe komt het nou dat onze huisdieren ‘te dik’ worden? Dit kan onder andere te maken hebben met de leeftijd van huisdieren. Oudere honden en katten zijn niet zo actief meer als vroeger en hebben veel minder calorieën nodig. Na castratie of sterilisatie verandert het metabolisme en is er aanleg voor obesitas. Meestal gaat het echter om de beruchte combinatie van te veel eten en te weinig lichaamsbeweging krijgen.

Elk dier heeft een ideaal gewicht dat past bij zijn grootte, ras en lichaamsbeweging. Neem contact op met je dierenarts om het gezondste gewichtsniveau voor je huisdier te bepalen. Om zeker te zijn dat je hond voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt tijdens het afvallen en ervoor te zorgen dat hij geleidelijk weer een gezond gewicht bereikt, worden ze bij het aanpakken van overgewicht net als mensen geholpen met een specifiek dieet en door begeleiding van de praktijk

Neem contact op met je dierenarts om een afspraak te maken voor een dieetplan voor je huisdier.

Laatste nieuws