Tips voor in het donker – zorg dat je hond zichtbaar is

Hond

In de winter zijn de dagen korter en is het langer donker. De kans is daarom groot dat je tijdens het uitlaten in het donker wandelt met je hond. Zorg er daarom voor dat jij en je hond goed zichtbaar zijn tijdens de wandeling.

Reflectoren, lampjes en speelgoed

Reflecterende kleding is vooral handig op paden waar auto’s en fietsers met licht langs rijden. In het bos is het verstandiger om voor een klein ledlampje, aan de halsketting of de riem van je hond, te kiezen. Zo kun je niet alleen je eigen hond sneller terugvinden, maar komen andere wandelaars niet voor verrassingen te staan. Je kunt ook kiezen voor een extra halsband met verlichting zodat je hond te allen tijde zichtbaar is. Als je echt alles uit de kast wilt halen, kun je zelfs kiezen voor een geheel verlichte riem.

Vind je hond het heerlijk om tijdens de wandeling buiten te spelen met een balletje of speelgoed? Dat hoeft niet op te houden als de duistere winterdagen aanbreken. Er zijn tegenwoordig volop glow-in-the-dark speeltjes te vinden.

Laatste nieuws