Met je honden op het strand. Waar moet je op letten?

Met hond op het strand

Een dagje uitwaaien met je hond op het strand is voor jullie beiden heerlijk. Samen lekker genieten van de zon en de zee. Om er een geslaagde dag van te maken, is het belangrijk dat je je goed voorbereidt op dit dagje uit met je huisdier. Waar moet je allemaal op letten als je met …

Giardia bij hond

Giardia hond

De Giardia parasiet komt vaker voor dan je misschien denkt. Omdat Giardia bij de hond vaak geen klachten geeft, weten veel mensen niet eens dat hun hond deze darmparasiet bij zich draagt. Maar ook wanneer er wel klachten zijn, zoals wisselende diarree, wordt er niet altijd aan Giardia gedacht. Toch is deze darmparasiet voor jonge, …

Kat chippen, wat moet je weten?

kat chippen

Er geldt in Nederland nog geen registratieplicht voor katten. Toch is het belangrijk dat elke kat gechipt wordt en geregistreerd staat via een online databank. Dit om te voorkomen dat katten die kwijtraken niet meer teruggevonden kunnen worden. Er worden jaarlijks meer dan 60.000 katten als vermist opgegeven! We vertellen je in dit artikel alles …

Je hond heeft diarree

Hond diarree

Een hond kan net als wij diarree hebben. Ook wanneer je hond vaker dan anders moet ontlasten, of als er bloed of slijm bij de ontlasting zit, noemen we dit diarree. Of je hond nu wel of niet ziek lijkt te zijn, diarree bij je hond is niet normaal. Hoe komt je hond aan diarree? …

Zo kan je veilig barbecueën met je hond

Veilig barbecueën met je hond

Wanneer de temperaturen stijgen gaan we gezellig met z’n allen buiten weer barbecueën. Wie een hond heeft weet vast wel dat de hond al snel bij jou en de bbq in de buurt te vinden zal zijn, in de hoop een lekker hapje te krijgen. Echter, een hond en een barbecue is geen goede combinatie. …

Vlooien bij hond

Vlooien bij hond

Vlooien…iedereen kent ze maar niemand zit erop te wachten. Deze kleine, bloedzuigende beestjes kunnen voor veel jeuk en narigheid zorgen bij je hond. De meeste vlooien bij honden zijn kattenvlooien. De hondenvlo komt bijna niet meer voor. Eenmaal een vlo in huis dan kan deze zich snel vermenigvuldigen en ook jou veel overlast bezorgen. Daarnaast …

Wat is een stoktrauma bij een hond?

Stoktrauma hond

Stoktrauma betekent dat je hond problemen heeft gekregen door het spelen met een houten stok. Bijvoorbeeld een wond in de bek of houtsplinters in de keel. Ook kan een stok uitwendige verwondingen veroorzaken. Een stoktrauma bij je hond kan nare gevolgen hebben en moet altijd door een dierenarts behandeld worden. Oorzaken stoktrauma hond Een stoktrauma …

Ontstoken voorhuid bij hond

Voorhuidontsteking bij de hond is een probleem dat regelmatig voorkomt bij reuen die niet gecastreerd zijn. Wanneer je hond last heeft van een ontstoken voorhuid, zijn bacteriën de voorhuid binnengedrongen waardoor het slijmvlies hier gaat ontsteken. Een ontstoken voorhuid is vervelend, maar goed te behandelen. Wat is een voorhuidontsteking bij honden? Bij het uitschachten van …

Ontwormen pup

Puppy ontwormen

Vrijwel elke pup raakt besmet met wormen. Dit gebeurt namelijk al in de baarmoeder of na de geboorte via de moedermelk. Het is dus raadzaam je pup vanaf de geboorte elke twee weken te ontwormen. Doe dit met een wormenkuur speciaal voor puppy’s. Vind hier informatie over het ontwormen van een volwassen hond.   De …

Sterilisatie hond

Sterilisatie hond

Een sterilisatie bij je hond is de beste manier om ervoor te zorgen dat je teef geen nestje kan krijgen. Daarnaast brengt het steriliseren van je hond andere voordelen met zich mee. We begrijpen dat de keuze voor een sterilisatie een belangrijke beslissing is. In dit artikel vind je alle informatie over sterilisatie bij je …