Parasieten in het buitenland

Steeds meer eigenaren nemen hun hond mee op vakantie. In het buitenland kan je hond echter ziektes oplopen door teken en andere parasieten. Met deze tips zorg je ervoor dat jij zorgeloos met je viervoeter van deze zonnige tijd kan genieten.

 

Tips

  • Zorg voor een goede bescherming tegen parasieten en begin hier op tijd mee
  • Controleer je hond dagelijks op teken en na elke wandeling
  • Verwijder een teek zodra je hem ziet

Zandvliegjes, teken en muggen

Wist je dat er in het buitenland andere soorten parasieten en ziekten voorkomen dan in Nederland? Zandvliegjes, teken en muggen kunnen ziekten overbrengen die je hond erg ziek kunnen maken. Koorts, lusteloosheid en andere ziekteverschijnselen kunnen hiervan het gevolg zijn. Door je hond goed te beschermen geef je deze ziekten geen kans.

Tekenbeet

Heeft je hond een teek?! Verwijder deze dan zo snel mogelijk! Dit doe je door de teek vast te pakken met een tekentang, meerdere slagen te draaien en hem los te trekken. Let goed op dat de hele teek verwijderd is. Controleer honden dagelijks op teken, ook bij het preventief gebruik van een antitekenmiddel. Geen enkel tekenmiddel werkt honderd procent. Vraag je dierenarts om advies.

Voorkomen is beter…

Als het gaat om parasieten is voorkomen dus zeker beter dan genezen. Er zijn meerdere soorten middelen verkrijgbaar. Zowel pipetten als smakelijke tabletten en tekenhalsbanden. Begin een week van tevoren als je je huisdier niet standaard behandelt tegen parasieten. Ontworm je hond bij thuiskomst en na één maand met een middel tegen hartworm. Vraag je dierenarts welke middelen het meest geschikt zijn voor jouw huisdier.

Tip: Biedt jouw kliniek een zorgplan aan? Kijk dan zeker eens naar de mogelijkheden!