Gezondheidscheck voor en op vakantie

Genieten van je vakantie, samen met je hond. Veel hondeneigenaren nemen hun trouwe viervoeter mee op reis. We geven je een aantal tips voor een zorgeloze vakantie met je hond.

 

Tips

  • Laat je dier nakijken door een van onze dierenartsen voor je op vakantie gaat. Zo weet je zeker dat hij of zij gezond is voor de lange reis of voordat je hem/haar achterlaat in de zorgzame handen van je oppas.
  • Neem een EHBO-kit mee voor je huisdier.
  • Controleer je hond op teken, grasaren en oververhitting.

 

De vakantiecheck

Voordat je op vakantie gaat is het een goed idee je hond na te laten kijken door een van onze dierenartsen, een vakantiecheck. Zo kun je erop vertrouwen dat je hond gezond genoeg is voor de lange reis en een eventueel verschil in temperatuur. De hondsdolheidsvaccinatie (Rabiës) en een (ingevuld) Europees paspoort zijn verplicht als je de grens over gaat. Daarnaast kunnen er per land aanvullende eisen zijn zoals verplichte ontworming, een gezondheidscheck of een muilkorfplicht. Sommige hondenrassen zijn zelfs verboden in het buitenland. De gezondheidscheck wordt opgeschreven in het Europees paspoort van je hond. Soms moet je deze laten zien als je een land binnengaat. Kijk op het LICG voor de invoereisen per land.

Een EHBO-kit meenemen

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Stel daarom een EHBO-kit samen voor je huisdier. Vraag onze dierenartsen om advies over producten die je nodig kunt hebben.

Gezondheidscheck tijdens vakantie

Hou tijdens je vakantie de gezondheid van je huisdier in de gaten. Check elke dag ook achter de oren en tussen de tenen op grasaren en teken. Let op dat je hond niet oververhit raakt. Dit gebeurt sneller dan je denkt! Zorg dat hij genoeg verkoeling en drinkwater krijgt. Raadpleeg een lokale dierenarts wanneer nodig of bel een van onze dierenartsen voor vragen.

Met deze tips genieten jullie samen van een welverdiende vakantie!