Vaccineren voor vakantie

Ga jij deze zomer met je huisdier op vakantie? Dan wil je niet voor verrassingen komen te staan. In deze blog leer je wat de algemene regels in het buitenland zijn als het gaat om onze dieren.

 

 

Tips

  • Neem altijd het Europese dierenpaspoort van je huisdier mee op reis
  • Laat je huisdier op tijd vaccineren tegen hondsdolheid
  • Laat de gezondheid van je huisdier controleren
  • Bescherm je huisdier tegen parasieten

 

Hondsdolheidsvaccinatie

Honden en katten moeten een hondsdolheidsvaccinatie krijgen als ze naar het buitenland gaan. De rabiësenting moet minimaal drie weken voor vertrek worden gegeven en is drie jaar geldig in de meeste landen. Je dier moet een geldige chip hebben dat klopt met het chipnummer in het paspoort. Dit geldt voor je hond én kat! Ook voert de dierenarts een gezondheidscheck uit, zodat de gezondheid van je dier zeker op orde is voor de lange reis en voor de enting. Al deze gegevens schrijft je dierenarts in het Europees paspoort van je dier. Het kan zijn dat je deze moet laten zien bij binnenkomst in het land. De chip van je hond of kat wordt dan ook gecontroleerd. Het is daarom belangrijk dat je het paspoort van je huisdier meeneemt, anders heb je kans dat hij niet het land in mag.

Teken en andere parasieten

In het buitenland komen andere parasieten voor dan in Nederland. Vraag je dierenarts om advies voor goede bescherming van je hond of kat tegen teken, zandvliegjes, hartworm en vlooien.

Ook kun je bij je dierenarts terecht voor meer informatie over de vakantiecheck en de invoereisen per land.