Op vakantie zonder je hond of kat

Als je op vakantie gaat kun je ervoor kiezen om je hond of kat thuis te laten. In deze video geven we je een aantal tips die je kunt gebruiken als je van plan bent je dier in een kattenpension of bij de hondenoppas te laten terwijl jij op vakantie gaat.

 

 

Tips

  • Op tijd zoeken en boeken
  • Kijk wat de regels zijn voor het honden- of kattenpension en laat je hond of kat op tijd vaccineren
  • Voor de oppas: zet voldoende voer en kattenbakkorrels klaar en leg het paspoort op een zichtbare plek
  • Noteer de contactgegevens van je dierenarts
  • Geef iets bekend mee voor je huisdier, zoals een deken of knuffel
  • Voor honden en katten die speciale zorg nodig hebben: zoek naar zorgpensions

 

De reis naar je bestemming kan te stressvol zijn voor je huisdier of misschien is de bestemming niet geschikt voor je hond. Je kunt je hond of kat in een pension laten verblijven of een dierenoppas regelen. Waar je ook voor kiest, zorg dat je alle voorbereidingen op tijd treft zodat je met een gerust hart op vakantie kunt gaan.

Katten- of hondenpension

Kies je voor een katten- of hondenpension? Ga na hoe hygiënisch een pension is en hoe je hond of kat verblijft. Boek op tijd, want soms zitten pensions maanden van tevoren al vol. Voor de meeste pensions zijn de basisvaccinaties verplicht voor zowel hond als kat. Bij honden kan de neusenting voor besmettelijke hondenhoest ook verplicht zijn. Voor katten wordt de bordetella neusenting tegen niesziekte vaak aangeraden. Let goed op wat de voorwaarden van het pension zijn betreft de tijd tussen vaccinatie en verblijf.

Lees hier hoe je je kat voorbereid op een verblijf in een pension.

Honden- of kattenoppas

Als je hond of kat wordt verzorgd door een oppas, licht de oppas dan van tevoren in over het eetschema van je dier en zet voldoende voorraad voer en kattenbakkorrels klaar. Laat je hond of kat eventueel van tevoren kennis maken met de oppas. Leg het paspoort van je huisdier en de naam en het telefoonnummer van je dierenarts op een duidelijk zichtbare plek voor het geval je dier onverhoopt naar de dierenarts moet. Als je dier naar de oppas gaat, geef dan een deken of knuffel mee die bekend ruikt. Plan eventueel een weekend logeren van tevoren in. Dan kun je kijken of het klikt tussen de oppas en je hond of kat. Controleer ook of de chip van je hond of van je kat goed geregistreerd staat. Mocht je dier ontsnappen dan kan hij sneller weer teruggevonden worden.

Zorgpension

Heeft je hond of kat speciale zorg nodig voor bijvoorbeeld suikerziekte? Kijk dan eens rond voor een zorgpension. Enkele van onze dierenklinieken bieden deze service ook aan. Zo weet je zeker dat je hond of kat op tijd de medicatie krijgt die hij/zij nodig heeft.

Begin op tijd met je vakantie boeken. Ook als je dier thuis blijft!