Vraag en antwoord

Ontwormen pup

Puppy ontwormen

Vrijwel elke pup raakt besmet met wormen. Dit gebeurt namelijk al in de baarmoeder of na de geboorte via de moedermelk. Het is dus raadzaam je pup vanaf de geboorte elke twee weken te ontwormen. Doe dit met een wormenkuur speciaal voor puppy’s. Vind hier informatie over het ontwormen van een volwassen hond.   De …

Bloedonderzoek bij hond en kat

bloedonderzoek hond

Wanneer je hond of kat iets mankeert is soms een bloedonderzoek nodig. Zo kan er beter een diagnose gesteld worden. Ook wanneer je dier ziek is zonder dat er een directe oorzaak te vinden is, kan een bloedonderzoek uitkomst bieden. Het helpt de dierenarts de gezondheidsstatus van je dier beter te beoordelen. In dit artikel …

Je cavia verzorgen

Cavia verzorgen

Heb je een of meerdere cavia’s in huis? Of misschien ben je van plan er aan te schaffen? Zorg dat je op de hoogte bent over de verzorging van dit leuke huisdier. In dit artikel vertellen we je alles over het verzorgen van je cavia.  Groepsdieren  Cavia’s zijn groepsdieren. In het wild leven ze in …

Een konijn in huis – advies over de verzorging

Verzorging konijn

Konijnen zijn leuke huisdieren. Wanneer je er één of meerdere hebt aangeschaft, wil je natuurlijk zo goed mogelijk voor ze zorgen. We hebben in dit artikel de belangrijkste adviezen over de verzorging van je konijn op een rij gezet. Samenleven Voor de verzorging van je konijn is het goed je te verdiepen in zijn natuurlijke …

Je konijn laten castreren

Castratie konijn

Er kunnen verschillende redenen zijn dat je je konijn wil laten castreren. Een van de meest voorkomende reden is omdat je rammelaar (mannetjeskonijn) bij een voedster (vrouwtjeskonijn) woont. Een rammelaar kan al vanaf drie maanden leeftijd vruchtbaar zijn. Wacht dus niet te lang met je konijn castreren. Redenen om je konijn te laten castreren Konijnen …

Je kat wordt geopereerd – wat kan je verwachten?

Operatie bij je kat

Je hoopt het natuurlijk niet, toch kan er een dag aanbreken dat je kat een operatie moet ondergaan. Dit kan een castratie of sterilisatie zijn, maar misschien ook een grotere operatie. Dit is een spannende gebeurtenis voor jullie allebei. We vertellen we je in dit artikel wat je kan verwachten wanneer je kat geopereerd moet …

Je hond wordt geopereerd – wat kan je verwachten?

Operatie bij je hond

Je wil er misschien liever niet aan denken. Toch kan het gebeuren dat je hond een keer geopereerd moet worden. Een spannende gebeurtenis voor jou en je huisdier! Wat gaat er precies gebeuren en hoe bereid je je voor op de operatie van je hond? Lees in dit artikel wat je kan verwachten. Voorbereidingen Wanneer …

Nieuwe regels chippen en registreren van honden

Nieuwe regels chippen en registreren van honden

Per 1 november 2021 gelden er nieuwe regels voor het chippen en registreren van honden in Nederland. Het was al verplicht om je hond te chippen en registreren, maar hier zijn een aantal nieuwe regels aan toegevoegd. Lees in dit artikel alles over wat dit voor jou en je hond(en) betekent! Het chippen en registreren …

Vermaak voor je konijnen: hoe voorkom ik verveling?

Vermaak voor je konijnen: hoe voorkom ik verveling?

Konijnen zijn slimme, ondernemende dieren. In de natuur besteden ze veel tijd aan het zoeken van voedsel. Konijnen die als huisdier gehouden worden kunnen zich snel gaan vervelen. Verveling is niet goed voor de gezondheid van konijnen. Ze kunnen overgewicht ontwikkelen, of er depressief of juist agressief van worden. Zorg dus voor een goede mentale …

Laparoscopische sterilisatie bij de hond

Sterilisatie bij de hond

Een laparoscopische sterilisatie is een sterilisatie door middel van een kijkoperatie. Deze manier van opereren heeft een aantal voordelen ten opzichte van de klassieke sterilisatie. Vaak is een laparoscopische sterilisatie ook prijziger. Lees hier wat een laparoscopie inhoudt voor jouw hond. Hoe gaat een laparoscopie in zijn werk? Net als bij een castratie bij de …