Voorbereid op de zomer: zomercheck voor je huisdier

De natuur staat weer in bloei. Het is zomer! In deze heerlijke tijd genieten we van het weer, samen zijn en ontspanning. Misschien ga je ook op vakantie in eigen land of het buitenland. Gaat je huisdier mee? Of blijf je samen thuis? Doe de zomercheck voor een zorgeloze zomer met je beste vriend.

hond vakantie zomer wandelen

Of je deze zomer in Nederland blijft of niet, het is altijd goed een aantal dingen rondom je huisdieren in de gaten te houden. We noemen dit de zomercheck.

Parasieten

Zowel in het binnen- als buitenland kan je hond of kat parasieten oplopen. Bij warm weer zijn vlooien op hond en kat, zowel binnen én buiten zeer actief. En sommige parasieten, zoals teken, veroorzaken ernstige ziektes. Een goede parasietenbescherming is daarom belangrijk, het hele jaar door. In het buitenland komen andere parasieten voor dan in Nederland. Ook dragen ze andere ziektes over.
Meer over parasieten in het buitenland.

Op vakantie

Ga je op vakantie en neem je je huisdier mee? Ga dan voorbereid op pad! Laat de gezondheid van je huisdier van tevoren controleren door de dierenarts. Zorg dat de chip van je hond (of je kat, mocht deze mee op vakantie gaan) goed geregistreerd staat en je huisdier beschermd is tegen parasieten.
Meer over je huisdier in het buitenland.

Reizen

Als je je hond meeneemt op vakantie is het belangrijk dat hij zich prettig voelt tijdens de reis. Laat hem van tevoren aan de auto wennen, stop regelmatig en laat je hond niet alleen achter in de auto.
Meer over reizen met je hond.

Vaccineren

Als je de grens over gaat met je huisdier is een rabiësvaccinatie verplicht. Is jouw huisdier voldoende ingeënt?
Meer over vaccineren voor vakantie.

kat in de zon

Hond in auto

Onze huisdieren kunnen warmte minder goed kwijt dan wij. Vooral op warme plekken kan dit al snel teveel worden voor je huisdier. Wist je dat de temperatuur in de auto snel op kan lopen? Ook in ons eigen Nederland.
Meer over temperatuur in de auto.

Wandelen

Ga jij regelmatig wandelen met je huisdier? Of vind je hond het fijn een duik in het meer te nemen? Deze onderwerpen mogen niet ontbreken tijdens de zomercheck voor je dier: Eikenprocessierups, blauwalg in het water, grasaren en berenklauw.

Zon

De zomer staat in teken van de zon. Het is warm, lang licht en je voelt je energiek. De zon kan echter ook schadelijk zijn. Voor ons, maar ook voor onze dieren. Weet jij hoe je je hond, kat, konijn of paard het beste tegen de zon beschermt?
Meer over zon en hitte bij je huisdier.

Pension

Ga jij op vakantie, maar laat je je huisdier thuis? Regel alles dan op tijd.
Meer over je huisdier thuislaten.

Zomercheck

Konijn vaccineren

In Nederland komen er meerdere dodelijke konijnenziektes voor. Om goed voor je konijn te zorgen is het daarom belangrijk ze in te enten. Vooral in de zomerperiode, wanneer muggen ziekten onder konijnen kunnen verspreiden, is dit belangrijk.
Meer over konijnenentingen.

Myiasis

Tijdens de zomer planten veel dieren zich voort. Zo ook de groenblauwe vleesvlieg. Deze nare vlieg kan bij konijnen myiasis veroorzaken. Dit is een ziekte die levensbedreigend is wanneer je hem niet op tijd ontdekt. Zorg dat je weet wat dit is en hoe je jouw konijnen kunt beschermen.
Meer over myiasis.