Voorbereid op de zomer: zomercheck voor je huisdier

De natuur staat weer in bloei. Het is zomer! In deze heerlijke tijd genieten we van het weer, samen zijn en ontspanning. Misschien ga je ook op vakantie in eigen land of het buitenland. Gaat je huisdier mee? Of blijf je samen thuis? Wij geven je graag wat tips om zorgeloos de zomer door te komen met je beste vriend.

hond vakantie zomer wandelen

Parasieten

Zowel in het binnen- als buitenland kan je hond of kat parasieten oplopen. Sommige parasieten veroorzaken andere ernstige ziektes, zoals teken. Een goede parasietenbescherming is daarom belangrijk, het hele jaar door. In het buitenland komen andere parasieten voor dan in Nederland. Ook dragen ze andere ziektes over.
Meer over parasieten.

Op vakantie

Ga je op vakantie en neem je je huisdier mee? Ga dan voorbereid op pad! Laat de gezondheid van je huisdier van tevoren controleren door de dierenarts. Zorg dat de chip goed geregistreerd staat en je huisdier beschermd is tegen parasieten.
Meer over je huisdier in het buitenland.

Reizen

Als je je hond meeneemt op vakantie is het belangrijk dat hij zich prettig voelt tijdens de reis. Laat hem van tevoren aan de auto wennen, stop regelmatig en laat je hond niet alleen achter in de auto.
Meer over reizen met je hond.

Vaccineren

Als je de grens over gaat met je huisdier is een rabiësvaccinatie verplicht. Is jouw huisdier voldoende ingeënt?
Meer over vaccineren voor vakantie.

kat in de zon

Hond in auto

Onze huisdieren kunnen warmte minder goed kwijt dan wij. Vooral op warme plekken kan dit al snel teveel worden voor je huisdier. Wist je dat de temperatuur in de auto snel op kan lopen?
Meer over temperatuur in de auto.

Wandelen

Ga jij regelmatig wandelen met je huisdier? Of vind je hond het fijn een duik in het meer te nemen? Let dan goed op eikenprocessierups, blauwalg in het water, grasaren en berenklauw.

Zon

De zomer staat in teken van de zon. Het is warm, lang licht en je voelt je energiek. De zon kan echter ook schadelijk zijn. Zowel voor ons als onze dieren. Weet jij hoe je je hond tegen de zon beschermd?
Meer over zon en hitte bij je huisdier.

Pension

Ga jij op vakantie, maar laat je je huisdier thuis? Regel alles dan op tijd.
Meer over je huisdier thuislaten.

konijn buiten in gras

Konijn vaccineren

In Nederland komen er meerdere dodelijke konijnenziektes voor. Om goed voor je konijn te zorgen is het daarom belangrijk ze in te enten, vooral in de zomerperiode.
Meer over konijnenentingen.

Myiasis

Tijdens de zomer planten veel dieren zich voort. Zo ook de vleesvlieg. Deze nare vlieg kan myiasis onder andere bij konijnen veroorzaken. Weet wat je als eigenaar kunt doen.
Meer over myiasis.